Интериорен дизайн by Neda Style
Neda Style e студио за интериорен дизайн, проектиране и реализация. Сбъдни мечтата си за стилен и функционален дом с интериорен проект от Neda Style.

Повече дизайн, повече функционалност

Представям Ви един проект представляващ интериорен дизайн на апартамент от 140 кв.м. , включващ в себе си дизайн на дневна с кухня и трапезария, вграден работен кът, коридор, две бани, две детски стаи и родителска спалня. Функционалното разпределение в дневната проектирахме така, че да приобщи в себе си трите основни зони дизайн на кухня, трапезария, дизайн на зона с мек кът и телевизор. Интериорния проект на дневната, който направихме беше създаден изцяло да отговаря на първоначалните изисквания на нашите клиенти, а именно да има повече място за съхранение, ако е възможно да се обособи място за работа с лаптоп в дневната, да се отдели зоната за гледане тв и мекия кът от цялостния интериорен дизайн на дневната. Може да видите решението, което избрахме като функционално разпределение за дневната

Избрахме мястото за съхранение и етажерки за книги да позиционираме зад дивана . Създадохме един функционален и стилен дизайн от модулна конфигурация от затворени шкафове мдф боя бял гланц и отворени етажерки с красивия финиш на естествен фурнир. Тук позиционирахме и климатик. Така освен, че открихме правилното място за дивана в интериорния дизайн на дневната, използвахме функционално линейната дължина на стената зад него, постигнахме красив акцент зад дивана и същевременно повече място за съхранение.

Следващата задача беше проекта на стената за телевизор и намиране на място за кабинет-работен плот в дневната. Тази задача решихме като създадохме един креативен дизайн на тв стена, разделяща зоната на трапезарията и кухнята с зоната на мекия кът, зад нея проектирахме вграден работен плот. С тези решения отново доказахме максимата, повече дизайн, повече функционалност.

дизайн на тв стена

дизайн на кухня

Дизайна на кухнята проектирахме в п-образна форма в затворен минималистичен стил и отворен работен бар плот със столове към дневната. Интериорния дизайн в кухнята отново ни напомня, че професионалното проектиране може да се справи с пространство, така че да интегрира всички удобства на кухнята без това да попречи на избраната концепция за стил на една дневна от отворен тип.

дизайн на кухня

Дизайна на трапезарията е сърцето на всеки дом. Тук проектирахме уникален дизайн на трапезарна маса, която изработихме по поръчка за нашите клиенти, кореспонденцията и с декоративната ламперия създава по неповторим начин усещане за повече пространство и лекота в обемите, позволяващи стилният акцент в избора на дамаска за столове.

коридор

Концепцията за цветове и материали пренесохме и в интериорния дизайн на коридора и спалнята, създавайки една красива преходност в цялостния интериор и илюзия за повече пространство.

 

проект спалня

Location:

Stockholm, Sweeden

Year:

2015

Architect:

Christian Cox, Melissa Lee

Category:

Интериорен проект апартаменти

Tags:

интериорендизайн на апартамент, креативен дизайн, функционален дизайн