Интериорен дизайн by Neda Style
Neda Style e студио за интериорен дизайн, проектиране и реализация. Сбъдни мечтата си за стилен и функционален дом с интериорен проект от Neda Style.

Ангелски нюанси -интериорен проект на апартамент

При направата на този проект за интериорен дизайн, обзавеждане и ремонт бях вдъхновена изцяло от познанство ми с възложителя, нейната невинна и ангелска визия. Апартамента имаше своите вътрешни архитектурни ограничения, но с малко повече професионализъм в дизайна решихме много проблеми свързани с пространството и функционалността, светлината и концепцията за стил. Ангелски нюанси е проект за обзавеждане и ремонт на тристаен апартамент 75.кв.м, включващ дизайн на малка кухня, дизайн на дневна с трапезария, дизайн на коридор и две спални за майка и дъщеря.
Проблема в този проект за вътрешен дизайн беше изцяло светлината и северното изложението на апартамента. Избрахме едно плавно перфектно съчетание от неутрални светли нюанси, съобразени с последните тенденции за цветове в интериорния дизайн, материали с текстури мрамор,бял гланц, светъл дъб. Интериорните решения за кухнята подариха много функционалност и изтънчен стил в малкото пространство за тази зона, постигнахме максималното от гледна точка на удобство и визия. С този интериорен проект на кухня доказахме, че малкото пространство не винаги означава ограниченост в интериорния дизайн. Добрия интериорен дизайн винаги намира решения относно функция и визия.
Функционалното разпределение тук проектирахме така, че да бъде използвано максимално пространството. От лявата страна проектирахме обзавеждане за кухня-линия от шкафове и работен плот. Започнахме с дизайн на ъглов шкаф за съхранение/скосен поради обхода/, проектиран с отвор за лавици за вино-перфектния избор за видимата страница към трапезарията, до него поставихме шкаф колона за вграждане на хладилник, работен плот и вградена пералня, шкаф мивка и плот с вградена миялна, плот котлони. Така подредени отделните зони в кухнята, гарантират удобство и комфорт за една правилна ергономична експлоатация. Насрещната стена затворихме със шкафове колони за фурна и микровълнова. Добро решение в интериорния дизайн на кухнята беше обособяването на отворени части с лавици и оформянето на бар плот под прозореца. Интериорния дизайн на дневната включва в себе си дизайн на зона с трапезария и дизайн на зона с мек кът, срещу зоната с мекия кът е проектирана стена за телевизор. Цялата стена е усвоена с мебелна конфигурация за тв от затворени шкафове и отворени части. Леки изчистени форми не превземащи пространството и същевременно позволяващи много място за съхранение е съвременната концепция за дизайн на мебели за тв къта .

Architect:

Neda Banova

Year:

2018

Location:

Sofia

Category:

Апартамент, Интериорен дизайн, Интериорен проект апартаменти

Tags:

интериор на малки апартаменти, интериорен дизайн, интериорендизайн на апартамент