Интериорен дизайн by Neda Style
Neda Style e студио за интериорен дизайн, проектиране и реализация. Сбъдни мечтата си за стилен и функционален дом с интериорен проект от Neda Style.

Интериорен дизайн на къща- Нов Живот

Представям Ви един проект представляващ интериорен дизайн на къща. Стил, функционалност, изчистени модерни линии, декоративни акценти от камък, дърво, тухла, мрамор, комфот и изящество интериорен дизайн.

Проектът представлява реставрация на четириетажна къща със статут на семеен пансион от 90-те години . Предвид спецификата на българската архитектура от тези години задачата не беше никак лека. Проектирането на интериорен дизайн отговарящ на съвременните изисквания за функционалност и визия в очертанията на остарелите архитектурни дадености е едно наистина голямо предизвикателство и изискваше цялостни промени във функционалното разпределение.
На първи етаж разделихме три основни зони:
-просторна дневна с трапезария, кухня и килер
-спа зона/сауна, парна баня, душ зона/ с гардеробна и стая за релакс
-сервизни , коридор и тоалетна

Интериорния дизайн на дневната обединява в себе си дневен кът с мека мебел и трапезария, разделени от конструктивна колона, която превърнахме във функционална тв стена с две лица към отделните зони. От трапезарията отворихме преход към кухнята, а от кухнята към килер. Постигнахме завършеност в стилистиката на зоната с мекия кът, използвахме светли и по-тъмни нюанси на сивото, дърво, гранитогрес -сива нишка на мрамор, добавихме и жълто като основен акцент в почти целия интериорен дизайн на къщата.
Осем местната маса в трапезарията разположихме между две съществуващи колони и обхода към кухнята. Масата избрахме да е от масивно дърво в унисон с декоративните стенни облицовки. Декоративните таванни елементи и греди, ретро тухли по стените, предадоха завършеност в интериорния дизайн на тази зона и препратка към винтидж визия, напомнящ за историята на този интериор. За повече комфорт поставихме и декоративна камина на отсрещната стена с тухлена облицовка. Подът е решен изцяло в гранитогрес с текстурата на мрамор, поради инсталирането на подово отопление. Това провокира използването на текстурата на дървото в този дизайн като акцент в мебелната конфигурация и облицовка по стените. Въпреки отнемането от височината на помещенията, умело подбраните цветови комбинации и материали в интериорния дизайн създадоха илюзия за пространство и по никакъв начин не се усети липса на височина.

На втория етаж проектирахме дневна с кабинет, спалня и санитарно помещение. Интериорния дизайн на третия етаж включва в себе си спалнята на домакините с преход към гардеробна и баня с тоалетна, втори кабинет и гардеробна в коридора. Четвъртият етаж обединява в себе си две спални с гардеробна, бани и тоалетни към тях

Location:

London, UK

Year:

2013

Architect:

Cameron Cooper, Willow Lloyd

Category:

Дизайн, Интериор, Интериорен дизайн, Интериорен дизайн на къщи

Tags:

интериорен дизайн, къща