Интериорен дизайн by Neda Style
Neda Style e студио за интериорен дизайн, проектиране и реализация. Сбъдни мечтата си за стилен и функционален дом с интериорен проект от Neda Style.

Blog

Избора на материали, тайната на добрия интериорен дизайн

Основна роля във всеки един ремонт и обзавеждане изиграва избора на материали за изпълнение на проекта.
Дизайнът, цялостната визията, качеството на мебелите и обзавеждането, както и пространство, което обитаваме зависят изцяло от материалите, от които са изработени и довършени.Решенията на съвременните изисквания в строителството, архитектурата и интериорния дизайн са невъзможни без използването на материали с иновативни, екологични и безопасни за здравето технологични характеристики. Нещо повече „Материалът“ днес, не само трябва да отговаря на високи технолигически изисквания, но и на търсената визия като текстурата и форма.

Определено печели гранд при в изкуството на интериорния дизайн.С него ще подсилим израза на определен стил и ще създадем комфорт, не просто визуално.

За материала може да се говори много, днес можем да изберем метал завършен в реална текстура на на естествено дърво, като усещане и визия, може да пресъсдем скален риф на стената си, да си пием кафето на маса от злато във формата на дърво и тн. Въобще,когато говорим за интериорен дизайн, всичко е материал, темата е неизчерпаеме, като трендове, нови иновативни материали, възможности и технически решения.
Затова ще направим няколко статии за материалите в отделни интериорни помещения, за обзавеждане и мебели, за избор на подови настилки, облицовки и декорация.