Интериорен дизайн by Neda Style
Neda Style e студио за интериорен дизайн, проектиране и реализация. Сбъдни мечтата си за стилен и функционален дом с интериорен проект от Neda Style.

Защо да използваме услугата интериорен дизайн?

Услугата интериорен дизайн вече е доста популярна в България, но все още много хора гледат скептично на нея. Както всяка една услуга, така и интериорният дизайн е създадена, за да защити интересите на потребителя, относно качество и среда на живот, цени и време.Съществува огромна разлика от проект до проект, когато говорим за професионален интериорен дизайн. Въпреки съществуващите не порядки трябва да знаем едно:

Избирайки услугата интериорен дизайн, Вие избирате не просто проект с картинки, по който купувате предлагани от търговци и производители мебели и материали и после се чудите как реално да бъдат реализирани и съчетани с останалите части от интериора.

Услугата интериорен дизайн представлява професионално вътрешно архитектурно оформление на едно пространство, разпределение на основните функционални зони в ежедневието ни. Избор на подходящи материали, избор и правилно използване на цветове, избор на  стил, избор на осветление,  дизайн на мебели и всичко съобразено изцяло с Вашите нужди, архитектурните особености на помещението и последни тенденции в интериорния дизайн за повишаване качеството на живот. Именно това е основната идея на интериорния дизайн, повишаване качеството ни на живот в закрити помещения.

разпределение в интериора

Разликата между  професионалния интериорен дизайн и имитацииите на услугата е ,че при  първия, всичко е проектирано, така че да може да бъде изпълнено и съобразено с цялостната концепция за стил, функция и материали. Всеки един проект  трябва да бъде придружен с техническа част  за реализация, избор и оферти на материали. А най-добрия вариант да поръчате и реализация на проекта с авторски надзор.От интериорния проект зависи как ще се чувствате, когато сме у дома. В тези времена на епидемия и извънредно положение всички ние  прекарваме 90% от времето си вкъщи  и можем да оценим колко важно е функционалността и атмосферата на мястото, в което живеем.

Приятната интериорна среда повлиява положително на настроението и психичното състояние на обитателя. И обратното лошото осветление, неудобните места могат да ни накарат да се чувстваме нещастни. Ето защо занаятът на интериорния дизайн е толкова важен, дори и често да се смята за второстепенен някои специалисти.

“Услугата е скъпа и е за хора с много пари!“ Много често хората определят интериорния дизайн като услуга за богатите. Уверяваме Ви използвайки професионален интериорен дизайн спестявате много разходи и време.

И все пак, защо да използвам дизайнер, като мога сам? Съществуват няколко въпроса, чиито отговори са и отговорите на този въпрос. Първият и най-важен въпрос е:

-Можете ли да постигнете оптимални резултати за обзавеждане, като разпределение, цветове, избор на материали, без да виждате как те си взаимодействат в реалните размери на Вашето помещение?

материсли в интериорното проектиране

Много често си представяме  решения за дадено пространство, които на практика няма как да бъдат реализирани. Случва се често клиенти да казват „аз имам много виждания за нещата, но не знам как реално да се изпълнят“. Някои виждат в пространство от квадрат и половина трапезарна маса със 6 стола. 50% от хората могат да позиционират местата на основните функционални зони в една отворена дневна с  кът за мека мебел, диван с тв, трапезария и кухня, но реално едва 15 % се ориентират в отделното им разпределение на тези зони. А когато заговорим за цветови съчетания, материали и стил, нещата стават още по сложни.

дизайн-размери

Интериорния дизайн дава всички отговори на въпроси за размери

Етапите в интериорния проект, който ние предлагаме дават точен отговор на всички тези въпроси, които възникват при обзавежданото и ремонта на едно помещение.Преди да решите сами да се пробвате да бъдете интериорен дизайнер се опитайте да отговорите на следващите ни въпроси .

Познавате ли пазара на мебели?

Колко време би Ви струвало да откриете разликата в качеството и цените, а дали високата цена е защитена с гаранции за високо качество?

Знаете ли как да определите качеството на меката и на корпусната мебел, знаете ли кое оформя тяхната цена?

Познавате ли видовете материали и техните стандарти използвани в мебелното производство?

Знаете ли колко място е необходимо, за да отместите стола и да станете, без стената зад Вас да Ви пречи?

Колко трябва да е голяма масата, за да се хранят двама, четирима или шест човека? А знаете ли, кой е максималният компромис при намаляването на размерите на мебелите, когато те се индивидуална поръчка?

Кухнята: Дали е съобразена с отделните зони– за подготовка, за миене, за готвене? И как да изберем такава, която освен функционалност, ще притежава и собствен стил и ще е съобразена с Вашите размери?

 

No Comments

Post a Comment